Net zoals andere websites maken ook wij gebruik van cookies (en daarmee vergelijkbare technieken) om het bezoek van onze website voor jou nog makkelijker en persoonlijker te maken. Bovendien kunnen wij en derde partijen hiermee eventueel advertenties aanpassen aan jouw interesses en kun je informatie delen via social media. Door verder gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord.

 

Training studievaardigheden

Snel leren = leuk leren voor middelbare scholieren of studenten 

Meer leren in minder tijd en tóch beter onthouden..?! De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor veel leerlingen een sprong in het diepe; ineens heb je wel 10-15 vakken waar je huiswerk voor krijgt en moet je van de één op andere dag een meester in het plannen en organiseren van je huiswerk zijn. 

Tijdens de cursus “snel leren = leuk leren” krijg je meer grip op je huiswerk door dit beter te plannen en organiseren. Daarnaast krijg je inzicht in jouw manier van leren en technieken om dit te verbeteren. Zo leer je 2-3x sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmappen en beter onthouden dankzij geheugentechnieken. De volgende vragen worden tijdens de cursus beantwoord: – Hoe pak ik het beste mijn huiswerk aan? – Hoe bouw ik het leren voor een proefwerk of tentamen op? – Hoe leer ik sneller te lezen en tegelijkertijd beter te onthouden? – Hoe kan ik hetgeen ik leer, langer onthouden? – Hoe maak ik leren leuker? Voor middelbare scholieren tussen 11-18 jaar en ook MBO of HBO- studenten.

De cursus is geschikt voor leerlingen van middelbare scholen tussen de 11 en 18 jaar, zowel van VMBO tl als Havo en VWO en ook voor studenten. Ook voor leerlingen met dyslexie is de cursus uitstekend geschikt. Door 6 weken lang elke week 1 uur les te geven kunnen jouw vorderingen gevolgd worden en door middel van herhaling worden de nieuwe technieken jou eigen gemaakt Voor volwassenen (die veel moeten lezen) De training is in verkorte vorm ook uitstekend geschikt voor volwassenen. In een ochtend / middag of in 3 x een sessie van een uur kunnen de volwassenen de techniek van snellezen, mindmappen aangeleerd krijgen. Superhandig wanneer je veel in een korte tijd moet lezen en ook nog eens wilt/moet onthouden.

Workshop snellezen en mindmappen voor volwassenen:

Veel volwassenen gaan weer bijscholen of studeren en willen graag leren snellezen. We adviseren het snellezen altijd te combineren met mindmappen, zodat men de gedachten en hetgeen men leert altijd snel kan ordenen of samenvatten. De workshop kan men in 2 sessies van 1,5 -2 uur doen Beter is het, indien haalbaar, om het in 3x 1 uur te doen en dan verspreid over 4-5 weken (dus bv 2x een week achter elkaar en de derde sessie na twee weken). Zo krijgen de cursisten voldoende tijd om te oefenen en om vragen te stellen als iets niet lukt. Indeling kan dan zijn: • les 1 snellezen, • les 2 snellezen en aanteken/brainstorm-mindmap, • les 3 snellezen en studiemindmap.

Contact

 

Algemene informatie

Lees verder

 

Doelgroep

Lees verder

 

Training beter leren omgaan met faalangst

Lees verder

 

Training studievaardigheden

Lees verder

 

Remedial training

Lees verder

 

Begeleiding (vreemde) talen

Lees verder

 
Website laten maken door Modual | Open cookie voorkeuren