Training studievaardigheden

Op weg naar....de brugklas 

Zit jij in groep 8 of de brugklas en wil je aan de slag om goed te leren? In 3 lessen van ruim 1 uur leer je:

 • Agenda gebruiken en bijhouden
 • focuslezen
 • mindmappen ; sleutelwoorden herkennen en snelle pictogrammen maken
 • woordjes en begrippen leren

zie voor het tarief zie kopje tarieven

Snel leren = leuk leren voor middelbare scholieren (onderbouw)

Meer leren in minder tijd en tóch beter onthouden..?! De overgang van de basisschool naar de middelbare school is voor veel leerlingen een sprong in het diepe; ineens heb je wel 10-15 vakken waar je huiswerk voor krijgt en moet je van de één op andere dag een meester in het plannen en organiseren van je huiswerk zijn. 

Tijdens de cursus “snel leren = leuk leren” krijg je meer grip op je huiswerk door dit beter te plannen en organiseren. Daarnaast krijg je inzicht in jouw manier van leren en technieken om dit te verbeteren. Zo leer je 2-3x sneller lezen, samenvatten met behulp van mindmappen en beter onthouden dankzij geheugentechnieken. De volgende vragen worden tijdens de cursus beantwoord: – Hoe pak ik het beste mijn huiswerk aan? – Hoe bouw ik het leren voor een proefwerk of tentamen op? – Hoe leer ik sneller te lezen en tegelijkertijd beter te onthouden? – Hoe kan ik hetgeen ik leer, langer onthouden? – Hoe maak ik leren leuker? Voor middelbare scholieren tussen 11-16 jaar.

De cursus is geschikt voor leerlingen van middelbare scholen tussen de 11 en 18 jaar, zowel van VMBO tl als Havo en VWO. Ook voor leerlingen met dyslexie is de cursus uitstekend geschikt. Door 6 weken lang elke week 1 uur les te krijgen kunnen jouw vorderingen gevolgd worden en door middel van herhaling worden de nieuwe technieken jou eigen gemaakt.

Voor het tarief zie kopje tarieven.

Actief leren voor scholieren vanaf 3 havo (bovenbouw)

Tijdens de bovenbouwjaren havo-vwo wordt meer zelfstandigheid en inzicht van je verwacht. Er wordt een veel actievere leerhouding verwacht binnen de vakken en de toesten. Tijdens de cursus Actief leren ga je leren werken en leren vanuit jouw eigen kwaliteiten en vaardigheden, dit geeft je meer energie en dat heb je nodig om actief en succesvol te kunnen leren. Je gaat reflecteren op je eigen leerhouding en leergedrag en ontdekken welke invloed jouw mindset en motivatie op jouw leerresultaten hebben. Je leert focussen op hetgeen waar je invloed op hebt en je gaat met behulp van jouw eigen ideale leermix jouw persoonlijke leerplan samenstellen. 

De cursus is geschikt voor scholieren vanaf 3 havo t/m 6 gymnasium en voor studenten van MBO, HBO en universiteit. Deze training is zeg maar de leren leren training 2.0 

Onderwerpen: 

 • leerhouding & leergedrag
 • mindset versus motivatie
 • reflecteren & doelen stellen
 • leren van fouten en successen
 • jouw persoonlijke leerplan
 • samenvatten & overhoren
 • toetsen voorbereiden & evalueren

Voor het tarief zie kopje tarieven

Training Snel & Actief leren

Als je niet kunt kiezen welke training goed bij je past (Snel leren of Actief leren) is deze training een hele goede keus. Het is een combinatie van het beste van de twee trainingen samen. 

Voor het tarief zie kopje tarieven

Workshop snellezen en mindmappen voor volwassenen:

Veel volwassenen gaan weer bijscholen of studeren en willen graag leren snellezen. We adviseren het snellezen altijd te combineren met mindmappen, zodat men de gedachten en hetgeen men leert altijd snel kan ordenen of samenvatten. De workshop kan men in 2 sessies van 1,5 -2 uur doen Beter is het, indien haalbaar, om het in 3x 1 uur te doen en dan verspreid over 4-5 weken (dus bv 2x een week achter elkaar en de derde sessie na twee weken). Zo krijgen de cursisten voldoende tijd om te oefenen en om vragen te stellen als iets niet lukt. Indeling kan dan zijn: • les 1 snellezen, • les 2 snellezen en aanteken/brainstorm-mindmap, • les 3 snellezen en studiemindmap.

Voor het tarief zie kopje tarieven

Contact

Algemene informatie

Lees verder

Training beter leren omgaan met faalangst

Lees verder

Training studievaardigheden

Lees verder

Remedial training

Lees verder

Begeleiding (vreemde) talen

Lees verder